arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Algemeen

Graag nodigen wij je uit voor het V&VN Opleiders Congrestival met het thema ‘Het Opleiders oplaadstation’ op donderdagdag 30 mei 2024, van 13-20 uur in Amsterdam. Zet deze datum alvast in je agenda en meld je zo snel mogelijk aan op venvnopleiders-congres.nl. Hoe eerder, hoe goedkoper!

Met een gevarieerd programma willen we jou, als opleider in de zorg, inspireren om met de uitdagingen van vandaag en de toekomst aan de slag te gaan. Laad je batterij op door zelf te ervaren en actief te leren. Dit doen we op een mooi terrein die ruimte geeft om te netwerken en te leren van en met elkaar onder het genot van een hapje, drankje en dansje. In de ochtend starten we met een live radio uitzending zodat we je tijdens je reis naar Amsterdam alvast kunnen enthousiasmeren en inspireren. Naast live interviews is er ook de mogelijkheid om zelf vragen te stellen en verzoeknummers aan te vragen.

DOELGROEP

Het programma is bedoeld voor werkbegeleiders, praktijkopleiders, opleidingscoördinatoren, docenten en ieder ander die geïnteresseerd is in opleiden in de zorg.

DOELEN

De deelnemers aan het congres:
1. Verkennen de rollen van praktijk en onderwijs nader aan de hand van een aantal onderwerpen:

  • Nut en noodzaak van flexibilisering van onderwijs
  • Andere vormen van onderwijs en leren in de praktijk: Inzet van VR en AR, Podcasts, Theater, Film
  • Interprofessioneel samenwerken en leren
  • Hoe omgaan met een tekort aan praktijkleerplaatsen?

2. Raken geïnspireerd om met de uitdagingen in zorg en onderwijs van vandaag en de toekomst aan de slag te gaan, hierbij komen de volgende onderwerpen ter sprake”:

  • Inzetten van zorgtechnologie
  • Werken en leren met verschillende generaties
  • Veranderende zorgvragen
  • Behoud van zorgpersoneel

ACCREDITATIE

Voor het Congrestival wordt accreditatie aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V

OVER V&VN

V&VN Opleiders is er voor werkbegeleiders, praktijkopleiders, opleidingscoördinatoren, docenten en ieder ander die geïnteresseerd is in opleiden in de zorg. De samenwerking tussen docenten en praktijkopleiders is goed voor de afstemming tussen binnen‐ en buitenschools leren. Die afstemming wordt steeds belangrijker omdat verpleegkundigen en verzorgenden zich verder professionaliseren. V&VN Opleiders is het platform waar onderwijs  en praktijk bij elkaar komen.