arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Kampvuursessie: Marjolein Albers

Leer- en innovatienetwerken: praktijk- en onderwijsinstelling samen op zoek naar nieuwe manieren om te leren

Thema: Tekort praktijkleerplaatsen

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Bovendien wordt zelfs dat al steeds lastiger in deze tijd met beperkte beschikbaarheid van begeleiders, aanzienlijk verloop van personeel en een grote behoefte aan nieuwe verpleegkundigen.

In de Leer- en InnovatieNetwerken zijn we niet alleen bezig met het opleiden van studenten, maar hebben we ook aandacht voor de ontwikkeling van de zorgprofessionals. Met elkaar leren, innoveren en werken we om de kwaliteit van zorg steeds een beetje te verbeteren.  Die impact op de zorg loopt via meerdere routes: we kunnen meer verpleegkundigen opleiden, we kunnen ze beter toerusten in een plezierig leerklimaat: een vergrootte kwantiteit en kwaliteit dus. Maar ook door het kortcyclisch werken in verbeterprojecten, aandacht voor EBP etc.

Maar een LIN is geen wondermiddel, het blijft altijd hard werken en elkaar scherp houden om de randvoorwaarden in orde te houden. Wat en hoe we dat doen wissel ik graag met je uit bij het kampvuur. En met een beetje mazzel komt Cora, praktijkopleider bij Amsta en mijn steun en toeverlaat in de LIN, ook mee.

Ik broed nog even op een werkvorm, interactief wordt het sowieso!

Leerdoel: Zicht krijgen op andere manieren van stagelopen en wat ervoor nodig is om dat voor elkaar te krijgen

11-Albers-Marjolein