arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier
donderdag 30 mei

Ontvangst en registratie (met lunch)

12.00-12.55

Welkomstwoord

12.55-13.00

Beach up 1

Lezing – Stage als podium

13.00-14.00

Beach up 1

Lezing – Stage als podium

Ilias El Hadioui, Onderwijssocioloog en programmaleider, Erasmus Universiteit Rotterdam en de Transformatieve School

Thema: Kansengelijkheid

Iliass el Hadioui deelt inzichten over het codeswitchen tussen school, stage en de beroepspraktijk. Hij laat zien hoe jongeren, ondanks een eventuele mis-match tussen de leefwerelden, veerkrachtigheid kunnen ontwikkelen en komen tot het geloof in eigen kunnen (self efficacy). Deze inzichten zijn gebaseerd op systematisch wetenschappelijk onderzoek op mbo scholen binnen het programma De Transformatieve School.

In zijn voordracht gaat El Hadioui in op de effecten van een (super-)diverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur in een stedelijke omgeving. Hij bespreekt dit binnen de context van de verscherpte kansenongelijkheid in het stedelijk onderwijs. In het bijzonder gaat hij in op het switchgedrag van leerlingen en studenten tussen de binnenschoolse en buitenschoolse leefwerelden. El Hadioui laat vervolgens zien hoe jongeren, ondanks deze mis-match tussen de leefwerelden, veerkrachtigheid kunnen ontwikkelen en komen tot het geloof in eigen kunnen – self efficacy – om de schoolladder te ervaren als hun ladder en deze te beklimmen. Deze laatste inzichten zijn gebaseerd op het grootschalige onderzoek op de 75 po, vo en mbo scholen die het professionaliseringsprogramma De Transformatieve School implementeren. Tijdens zijn voordracht verbindt hij voortdurend wetenschappelijk-theoretische concepten met praktische voorbeelden uit de alledaagse onderwijspraktijk binnen en buiten de lessen.

Biografie
Stads- en onderwijssocioloog Iliass El Hadioui is als wetenschappelijk docent verbonden aan de Department of Psychology, Education and Child Studies van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij programmaleider binnen het cultuurveranderings -en professionaliseringsprogramma De Transformatieve School. Hij is als onderzoeksleider van het programma Transformaties in het Grootstedelijk Onderwijs bovendien verbonden aan de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam en is tevens gastwetenschapper aan de Universiteit van Antwerpen.

illias

Meet en Connect kennismaking

14.00-14.30

Beach up 1

Dit interactieve spel heeft een duidelijk doel: échte connecties bevorderen via 12 leuke mobiele uitdagingen, elk gespeeld met een unieke partner.

Pauze

14.30-14.45

Beach up 1

Parallelprogramma met diverse onderdelen (zie timetable)

14.45 - 18.00

Lezingen, workshops, kampvuursessies, radiouitzendingen, informatiemarkt.

Festival food: Netwerk BBQ

18.00-19.00

Beach up 1

Informeel netwerken, nieuws uitwisselen, contacten uitbouwen en verder versterken. Een laagdrempelige netwerkbijeenkomst waar naast het prikken van een vorkje netwerken centraal staat. Festival food bereid op de BBQ smoker, vlees, vis, vega & salades barren.

Spetterende eindshow met een Wereldrecordpoging -> Wk Breinbruisen!

19:00 - 20:00

Beach up 1

spetterende eindshow met een Wereldrecordpoging -> Wk Breinbruisen!

Miel Verstappen & Suzanne Verheijden, Buro StrakZ

De samenvatting en de inhoud is geheim, maaaaar er gaat geleerd en gelachen worden!

Miel Verstappen en Suzanne Verheijden combineren inhoud met humor en hebben speciaal voor vandaag een spectaculaire slotwedstrijd georganiseerd!

Homepage – Buro Strakz

13-Verheijden-Suzanne